いらっしゃいませ, 日本語の授業へようこそ!


Hallo en welkom op de site van mijn profielwerkstuk "Japanse les". Dit hoort bij het vak Nederlands. Ik mocht dit als onderwerp kiezen zolang het maar ging over de verschillen in de grammatica tussen Nederlands en Japans. Aangezien ik dat maar een klein gedeelte vind van het geheel, wil ik ook gelijk alle andere zaken die erbij horen in toevoegen. Een les is saai als het maar telkens blijft herhalen, denk maar aan wiskunde. Mensen die geïnteresseerd zijn om de taal te leren hebben waarschijnlijk ook een reden om dat te gaan doen. Natuurlijk komen die onderwerpen dan aan bod. Denk aan de cultuur, de technologie, of juist omdat de taal anders is.

Als je al hebt aangemeld voor mijn lessen, wens ik je veel succes en leerplezier! Indien je niet hebt aangemeld zou ik het toch aanraden; een dergelijke keus komt niet vaker voor volgens mij. Deze site is bedoeld als een soort van elektronisch leeromgeving, dus je kunt vooruit met de hoeveelheid leerstof die hierop staat. Natuurlijk is het incompleet, ik zoek altijd naar de meest efficiënte methodes. Heb je nog vragen, stuur mij gerust een mailtje: chrouya@live.com. Wil je bijvoorbeeld meer weten over cultuur enzovoorts, want dat hoort niet bij de "les".

Momenteel is de site opgedeeld in 5 onderdelen: Nieuws(wat met Japans/mij te maken heeft), de aanmeldpagina, de hand-outs, de links, extra lesmateriaal, en een gastenboek. In het algemeen is het handiger om eerst te kijken naar de links voordat je doorgaat naar het lesmateriaal. Voor je het weet zit je veel te moeilijk te doen. Ik zelf heb met online sites Japans geleerd, dus het is misschien verstandig om hetzelfde te doen.

Over mij


Dus als we echt nog nooit hebben ontmoet: Mijn naam is Stephan Jonkers, 17 jaar oud. Hoewel ik Japans leer heb ik er eigenlijk helemaal geen connectie mee. Ik ben simpelweg gewoon dol op de cultuurverschillen. Het begint vaak met anime of met de geschiedenis. Voor mij was dat het eerste. Eigenlijk was het mijn broer die ermee begon. Ik keek gewoon mee, maar steeds meer raakte ik er zelf in contact mee. Toen nog lekker op YouTube kijken, maar later vond ik de kwaliteit ervan ook belangrijk. Ik kijk nu al anime voor ongeveer 6 jaar, maar ik heb er geen spijt van. Het is net zoals televisiekijken. Geef mij niet die smoesjes dat "tekenfilms" "kinderachtig" zijn. Want dat hoeven ze niet te zijn. De Japanse animatie series zijn juist erg diep en uitgebreid verwerkt. Helaas kijken de mensen vaak niet verder dan Pokémon, Naruto of Dragonball Z.

Mijn passie voor Japans is zodanig uitgegroeid dat ik er wel mijn toekomst ervan zou willen maken. In ieder geval probeer ik eerst school af te maken en vervolgens Talen en Culturen van Japan te gaan studeren in Leiden. Ik heb nog helemaal niet goed nagedacht over mijn toekomst daarna. Ik droom er al lange tijd van naar Japan te emigreren. Laatste zomervakantie was ik 5 weken in Japan en dat had ik erg genoten. Niet alleen het uitzicht, maar ook hoe de mensen zich gedragen daar. De verschillen zijn zo groot, en om die te vinden is iets wat ik leuk vind. Hedendaags is mijn droom om een televisie zender uit te brengen die Japanse animatieseries uitzendt in Nederland, maar dan wel Japans ingesproken met Nederlandse ondertiteling(hier kan ik voor zorgen, bijv.). Ik wil gewoon de Nederlanders de moderne cultuur van Japan laten beproeven. Want serieus, denk je nog steeds dat samurais bestaan?


Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.
Informatie over de Manga-ban: Kijk wat het NOS Journaal zegt @ 5:00.