Nieuws

17-11-2010 - De eerste les

Intussen is er al heel wat gebeurd de afgelopen maand. Mijn eerste les heb ik eergister gisteren gegeven en ik vond het erg leuk om het te doen. Al blijft de dinsdag eerder een testdag, de leerlingen leren er nog steeds van. Eerst probeerde ik mij puur te focussen op de grammatica, maar dat blijkt niet te lukken zonder een beetje vocabulair. Ik heb het spel My Japanese Coach doorgenomen om te kijken hoe zij aan het werk gaan, en zal later nog een dieper onderzoek erop richten.
Dinsdag was een klein probleempje met het lokaal, maar nu zitten wij in E13. Wel irritant met het overdragen van een sleutel telkens. Anyway, HD-bord software aan de gang gekregen met een USB-stick. Ik denk dat ik misschien nog een tweede stick kan gebruiken met videos en plaatjes om toch wat vermaak er in te stoppen. Voorbeelden zijn wat bootleg anime, wat manga, muziek, clips, whatsoever. Ook kwam Deniece aan met een voorstel om conversatie er in te stoppen, en als we dat toch gaan doen, dan stop ik er ook kanji meteen bij. Klinkt toch hip wanneer je "Ik kan Japans schrijven" kunt zeggen, nietwaar? We houden het op gemakkelijke tekens hoor.
Echte opdrachten heb ik nog niet voorbereid, dat doe ik misschien pas de volgende week. Leuk met zinsontleding etc. Ik zie dat ik het nog niet gezegd had, maar mijn Engelse blog is finished! Foto's kun je ook vinden: klik op de link in de rechter kolom van de site. Let ook op de schoolkrant; er staat een bericht van mij in over mijn verblijf in Japan opgesomd in 1000 woorden. Ook kunnen er videolessen gemaakt worden in de kerstvakantie, dat leek mij ten minste een goed idee. Met een camera, tablet, whitebord en pc zou ik misschien wat kunnen brouwen. Ik hoop dat het allemaal leuk en ook leerzaam is!

8-10-2010 - Gastenboek en aanmeldformulier

Vandaag beginnen de laatste opknappingen van mijn PWS site en mijn Japanse blog. Ik heb het voor elkaar gekregen om een gastenboek te schrijven die niet iets verstuurt zonder een naam en bericht in te vullen. Dit kostte mij nogal wat uurtjes...rond de 3 denk ik.
Ook heb ik het aanmeldformulier gemaakt, die meer bleek te werken dan ik dacht. Wat hier is gemaakt is precies wat in het proefwerkweek kwam over PHP. Ik heb ook even een code geschreven zodat ik al die informatie in een tabel binnenkrijg.
Problemen zijn er ook uitgewerkt, want mijn webserver wilde op een of andere manier niet PDF'jes groter dan 5MB accepteren. Ik had even mijn broer zijn server daarvoor ingelicht.
Nu nog de stof zelf...en een indeling. Ik moet nog in contact komen met de rooster maker welke lokalen ik gebruik van mag maken, maar eerst moet ik uitvogelen welk uur het beste uitkomt voor iedereen.
Dinsdag het achtste uur lijkt het beste tot nu toe, maar sommigen kunnen dat niet. Ik weet nog geen alternatief ervoor, en kan dus ook geen lokaal ervoor reserveren.
Mijn Japanse blog, A Pilgrimage to Osaka, is bijna klaar op 7 dagboek entries na. Wel geheel geschreven in het Engels, dus wees wel voorbereid!